NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A civil részvétel rendszere

1. Az információkhoz való hozzáférés

A tervezés dokumentumai hozzáférhetőek az NFÜ honlapján. Az ezt kérő szervezetek és személyek elektronikus értesítést kapnak akkor, ha új dokumentum válik elérhetővé.

2. Aktív tájékoztatás

Az NFÜ, továbbá a tervezésben részt vevő valamennyi állami szerv folyamatosan tájékoztatja a társadalmat a tervezőmunka menetéről. Az országos és helyi sajtóban, valamint a saját honlapjukon tájékoztatást adnak a nyilvános eszmecserék tárgyáról, helyszínéről és időpontjáról.

3. Széles körű társadalmi konzultáció

Minden érdeklődő számára lehetővé tesszük, hogy a tervezési folyamat valamennyi szakaszában kifejthesse véleményét a vitára bocsátott anyagokkal kapcsolatban. E vélemények szóban elmondhatók a nyilvános fórumokon, írásos formában pedig az Ügynökség honlapjának partnerségi fórumain keresztül lehet eljuttatni a javaslatokat.

4. Közvetlen részvétel a tervezési folyamatban

A tematikus és regionális munkacsoportok tevékenysége felöleli a tervezés valamennyi szakaszát, így a civil részvétel biztosítása ezekben a munkafolyamatokban mindenütt kívánatos.

5. A civil egyeztetés partnerei

Az NFÜ maga nem választ ki általa fontosnak vagy kívánatosnak tartott partnereket a civil szervezetek, a gazdasági szféra és a magánszemélyek köréből; mindenki számára biztosítja az egyenlő elbánást. Az egyeztetés mindenki számára nyitott, az NFÜ honlapján történő regisztráció után bárki hozzászolhat a társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumokhoz a honlap partnerségi aloldalán.