NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Vállalati képzés uniós támogatással2007. május 24.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint háromszáz mikro- és kisvállalkozás kapott támogatást alkalmazottainak képzésére közel két milliárd forintnyi uniós forrásból.

Miután a hatalmas érdeklődésre tekintettel duplájára emelte a vállalati képzések támogatására kiírt uniós pályázat keretét a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal való egyeztetés után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 327 vállalkozás nyert összesen 1,9 milliárd forintos támogatást munkavállalóinak képzésére, versenyképességének fejlesztésére. Mivel a mikro és kisvállalkozások is felmérték, hogy elsősorban munkavállalóik képzésén, oktatásán keresztül juthatnak piacképes tudáshoz és javíthatják versenyképességüket, ezért a rendkívül sikeresnek bizonyult kiírásra már az első napokban a rendelkezésre álló keretet meghaladó igénylés érkezett be. A túljelentkezés miatt lezárt pályázaton így az eredetileg tervezett 100 nyertes helyett több mint háromszor több nyertes kaphatott támogatást.

A Közép-magyarországi Régióban 111 nyertes kapott 826 millió forintot, míg a konvergencia régióból beérkezett pályázatok közül a keretemelésnek köszönhetően minden formailag megfelelő pályázó támogatásban részesült. Így a 216 pályázó összesen közel 1,1 milliárd forintot fordíthat munkahelyi képzésekre. Mivel a jogosultsági és formai követelmények vizsgálatakor néhány pályázó támogathatósága kérdéses volt, ezért az elkövetkező hetekben még néhány további nyertes várható.

A pályázatok célja a munkaerő versenyképességének, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javításán keresztül a foglalkoztatás bővítése. Az intézkedés keretében meghirdetett pályázatok olyan általános és akkreditált képzési programokat támogatnak, melyek fejlesztik a vállalkozások alkalmazkodóképességét munkavállalóik képzettségi szintjének növelése révén.