NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták Abony megszépült főterét2009. október 17.

Szombat délután felavatták Abony uniós támogatással megújult főterét, emellett öt új aszfaltborítást kapott utcát - Táncsics, Blaskovics, Magyar Benigna, Csiky Gergely, Vasvári Pál út - is átadtak a forgalomnak.

- A főtér átadása Abony fejlődésének kezdetét jelenti, egyben zárása a „Lehetőségeink Főtere” nevű projektnek - emelte ki beszédében Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony polgármestere. - Igazi turisztikai látványosság jött létre a két torony tövében, melyben a gazdasági fejlődés lehetősége is benne van. Pályázni fogunk a program második ütemére is, valamint a környező utcák rehabilitációjára és szerencsés lenne, ha a piac területe is megújulna.

- Egy 98 millió forint értékű beruházás valósult itt meg, melyből 88 millió forint az uniós támogatás, a többi az önkormányzati önerő volt - hangsúlyozta Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára. - Összesen 197 helyen valósult meg az országban ilyen és ehhez hasonló beruházás. Az abonyi képviselő testület az elmúlt sok év alatt összesen félmilliárdos fejlesztést tudott végrehajtani, ebben a ciklusban összesen négymilliárdos fejlesztés folyik a városban, tizennégy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Forrás: Szoljon.hu