NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elindult az első körben megjelenő regionális operatív programok (ROP-ok) pályázati kiírásainak társa2007. április 5.

A régiók számára májusban nyílik meg először a lehetőség arra, hogy a 2007-2013 között hazánkba érkező uniós források segítségével megvalósítsák fejlesztési elképzeléseiket. Kerékpárút, belterületi utak, ipari parkok, közoktatási intézmények fejlesztése és akadálymentesítés témákban kerülnek pályázatok meghirdetésre. Annak érdekében, hogy a pályázatok a társadalom minél szélesebb körének véleményét tartalmazzák, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kiírás-tervezeteket társadalmi vitára bocsátja.


Az NFÜ a dokumentumok véleményezésére a pályázati kiírások témáiban érintett társadalmi szervezeteket kért fel. A szervezetek listái a honlapon megtalálhatók. A felkért szervezetek mellett azonban bárki elmondhatja észrevételét a pályázati anyagokkal kapcsolatban.

A társadalmi vitára bocsátott tervezetek a lent megtalálható táblázatból tölthetők le. Kérjük, hogy véleményüket szintén a táblázatban megtalálható Kérdőív sablonba írják be. (Felhívjuk figyelmüket, hogy csak a kérdőív sablonban visszaérkezett véleményeket áll módunkban átvezetni, ezért kérjük minden esetben ebben dolgozzanak és jelöljék meg a véleményezett oldalszámot.)
Az észrevételeket a táblázatban, az adott pályázati kiírásnál megjelölt e-mail címre juttassák el április 19-én 16 óráig. Ezen időpont után beérkezett véleményeket nem áll módunkban elfogadni.

A beérkezett vélemények feldolgozását követően a felmerült javaslatok megvitatására a legnagyobb hazai szakmai, érdekképviseleti szervezetek részvételével április 27-én fórumok megrendezésére kerül sor.

A összegyűlt és megvitatott vélemények feldolgozását követően a végleges pályázati kiírásokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján tesszük közzé.


A társadalmi egyeztetés dokumentumai