NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Sikeres a vállalati képzésre kiírt uniós pályázat2007. április 3.

Sikeresnek bizonyult a mikro és kisvállalkozások számára vállalati képzés támogatására kiírt uniós pályázat, mivel a beérkezett igénylések összege elérte a rendelkezésre álló keretet. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett felhívás kimondottan azokat a legkisebb vállalkozásokat célozta meg, amelyek forráshiány miatt munkatársaik képzésére jellemzően nem költenek.

A pályázat iránti nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a támogatási célok egybeestek a piaci igényekkel, a mikro- és kisvállalkozások számára valóban szükséges területen nyújtanak segítséget.

Az érdeklődést fokozhatta, hogy bár a szakmai kritériumok szigorodtak (csak akkreditált intézményben lehet igénybe venni az OKJ-s vagy akkreditált képzést), a pályázóknak mindössze 20-25 százalék önrésszel kell rendelkeznie a vissza nem térítendő támogatás igényléséhez. Ez az önrész 10-15 százalékra csökken abban az esetben, ha hátrányos helyzetű, például fogyatékkal élő, illetve roma munkatársaikat képezik a vállalkozások. További könnyebbség volt a pályázók számára az egyszerűsített pályázati rend, amely a korábbiaknál lényegesen kevesebb adminisztrációs feladatot és igazolási kötelezettséget ír elő, illetve az ügynökség honlapján elérhető pályázat-kitöltő program is. A pályázaton 1-25 millió forint közötti összeget lehet igényelni vállalati képzésre, az 1,057 milliárd forintos keret erejéig.

Mivel a beérkezett pályázatokban összesen igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretet, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007. április 6-i dátummal felfüggeszti a pályázatot, arra április 6-án éjfélig lehet még igénylést beadni. Az ezt követő napokban értékeljük a beérkezett pályázatokat és megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy van-e mód a többletigények kielégítésére.