NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Közigazgatási Reform
Programok Irányító Hatósága

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Bemutatkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Üdvözlöm a Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóság oldalain.

A közigazgatási reform, mint tématerület új az Európai Unió strukturális alapokból finanszírozott szakterületek sorában.

Több sikeressé vált ország tapasztalata és társadalomtudományi kutatások eredményei azt mutatják, hogy egy ország teljesítőképességének egyik záloga az adott ország fejlődésébe vetett társadalmi bizalom mértéke. Ennek kialakításában és megőrzésében kulcsszerepet játszik az állami intézményrendszer, amelynek fejlesztése áll a közigazgatási korszerűsítés középpontjában.

A Kormány által elfogadott két- illetve hároméves akciótervekbe foglalt projektek alapvető célja az, hogy biztosítsák a magasabb közigazgatási teljesítmény elérését, amely a közigazgatásba vetett társadalmi bizalom növekedéséhez vezet az eljárások egyszerűsítésén és a szolgáltatások bővülésén keresztül.

Az Irányító Hatóság feladata a közigazgatás érintett szereplőivel, s kiemelten a szakminisztériumokkal történő szoros együttműködésen keresztül a fenti célokat kielégítő, a szakstratégiákhoz illeszkedő projektek meghatározása, azok elfogadása és finanszírozása, valamint a projektek szabályos és eredményes végrehajtásának felügyelete.

A stratégiai kereteket az Irányító Hatóság koordinálásával létrehozott, és az Európai Unió Bizottsága által 2007 augusztusában jóváhagyott, szorosan egymásra épülő Államreform Operatív Program és Elektronikus Közigazgatás Operatív Program biztosítja.

Az államreform és az elektronikus közigazgatás kialakításának végrehajtását ezeken az oldalakon szeretnénk érthetővé és átláthatóvá tenni, úgy, hogy közzétesszük az Irányító Hatóság által kezelt szakmai dokumentumokat, hazai és nemzetközi elemzéseket, javaslatokat.

Honlapunk további információt nyújt az Irányító Hatóság tevékenységeiről, valamint visszajelzési lehetőséget nyújt az érdeklődők számára.

Eredményes böngészést kívánok!

Csapody Dániel
főigazgató